11 september 2008Då var man hemma igen efter semester i New York. Har shoppat på sig en nästan helt ny garderob och en liten Nikonfamilj. Efter mycket velande, men med en klar övertygelse väl på B&H var jag redo att byta plattform från Canon. Tamrac-ryggan (oxå ny) rymmer fint D700:an, zoomen 24-70mm f2.8 ED, det fasta 35mm f2, SB-600 blixten, ett par nya ExtremeIII-kort och en påse näsdukar åt min snörvliga näsa. Det finns oxå plats för en zoom (kanske blir det 70-300mm f4.5-5.6 ED VR). Nu har jag fotat ca 600 storstadsbilder i blindo, ingen aning om resultatet kommer att uppnå förväntningarna uppblåsta på 24"-skärmen. Ska bli mycket intressant att utvärdera kamerans prestanda, eller kanske min. Nä, skyndar till mörkerrummet, eller "ljusrummet" rättare sagt (jag kör ju Lightroom) och hoppas snart att kunna återkomma med goda resultat. Tjipp!

5 kommentarer:

 1. J´kla svikare! :-)
  Jag är så avundsjuk på dig att du har fått uppleva New York (en gång till?). Kameravalet var ju ganska givet, tycker du har gjort helt rätt. Optiken är ju riktigt bra, ett allround och ett när man inte vill att kameran skall vara så stor. BRA!
  Den 18 sep släpper canon sin nya modell, ser ut till att bli en uppdaterad 5d eller en 3d. Tror den kommer hamna precis över d700:an men inte mycket. De vill ju inte konkurera ut sina 1d-modeller som är relativt nya. Men det är bara en gissning.
  On/Off knappen är bara en vanesak.

  Ser fram emot lite bilder från äpplet.

  Ha det fint, nu skall jag köra polisbil!

  /Patrik

  SvaraRadera
 2. Coolt, grattis o välkommen hem! :o)

  Läser lite här o var att Nikon plockar marknadsandelar från Canon. D700 verkar väldigt spännande. Ser fram emot att träffa din kamera (och dig). Nyfiken på alla dina bilder o upplevelser från N.Y.

  God idé att köpa en fast brännvidd med stor bländaröppning som vi pratade om på Metro.

  Fika nästa vecka låter som en date! Vi får höras om tid o plats.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Kan inte jag få vara med? Jag är hemma i Malmö fre-sön.

  SvaraRadera