30 januari 2010

Guess who!?

before after

Margareta Paviljongen

Margareta?

Gunga
Detta är mina första publicerade bilder tagna med min nya kamera Panasonic Lumix GF1, av det relativt nya så kallade Micro Four Third systemet. För mig kommer den att vara en lättare och smidigare resekompanjon vid de tillfällen då Nikon D700 är för otymplig för att få följa med. Kameran är inte alls så mångsidig eller snudd så bra som D700:an, men ska vara ett bra alternativ till vanliga kompaktkameror då dess sensor är fem-till-nio gånger större. Här länkar jag till en oerhört inspirerande recension av GF1:an samt fotografisk reseskildring gjord av Craig Mod. Bilderna ovan är tagna i 1:1 format vilket är ett bland kamerans valbara format.

5 kommentarer:

 1. Gillade verkligen före/efter bilden. Så enkelt, så snyggt.

  SvaraRadera
 2. håller med polly, snyggt gjort!

  du föll för gf 1:an trots allt :o)
  Av vad jag läst och ser på din bilder verkar det vara ett mycket bra val. En mycket behändig systemkamera. Vilket objektiv köpte du? Pannkaksobjektivet eller "normalobjektiv" med makro...?

  SvaraRadera
 3. Tackar!

  Jo, blev faktiskt pannekagan - ett fast 20mm (motsvarande 40mm) med f/1.7!!! Så det är bara till att använda fötterna nu om man vill ändra vy..

  När jag fick testat den i affären efter vi snackat om den Niklas så kunde jag helt enkelt inte släppa den ur tankarna. Det är en skön liten pryl!

  SvaraRadera
 4. Tittade igen på bilden före/efter och tror nog inte ens du behöver texten före/efter, bilden är så bra ändå.

  SvaraRadera
 5. Bilden talar sitt tydliga språk, absolut. Tyckte layouten känns som ett typiskt skivomslag, därför fick titeln på "skivan" vara med.

  SvaraRadera